Skärgårdskryssning i Göteborg

Eskil underhåller med Sven-Ingvars låtskatt.

Sven-Ingvars & skärgårdsromantik

Kryssning med Eskils show i Göteborgs Södra Skärgården, känn ”Havet och vinden och doft av kaprifol”.

Charmiga fartyget M/S Eriksberg kastar loss och passerar Älvsborgs fästning på väg ut mot ”Kössö” och Brännö. Kapten berättar om rutten och var sälen brukar sola sig.

I Eskils show bjuder vår trubadur er på tankar, allsång och underhållande frågelek baserat på Sven-Ingvars låtskatt. -Är Kaprifol Bohusläns landskapsblomma? Passa på att bli uppbjuden till ”Säg inte nej, säg kanske, kanske”.

 

Ni får kaffe och smörgås när ni kommit ombord. Mat serveras ombord i en eller flera av våra salonger och självklart finns bar med öl och vin.


Välj om ni vill starta på förmiddagen eller om ni vill uppleva en kvällstur med dragspel och solnedgång i skärgården.

NY! Mellan Göteborgs broar

Upplev Göteborg från älven och ta del av Eskils show med musik från kända Göteborgare.

 

Anrika fartyget M/S Eriksberg glider under nya och gamla broar på Göta älv. Se nya spektakulära Hisingsbron, glid över Marieholmstunneln och se Ostindiefararen, Barken Viking och Drömmarnas kaj. Se det de kallar Göteborg på ena sidan och Hisingen med Eriksberg och Karlatornet på andra sidan. 

 

Det finns även tillfälle att gå iland och upptäcka Nya Älvsborgs Fästning under turen för de grupper som vill få lite extra Göteborgsk historia.

 

Ombord serveras mat och dryck och Eskil underhåller och skapar magisk stämning. Repertoaren består av Göteborgsk musik från Håkan Hellström, Laleh, Stefan Andersson och Thomas Stenström. Ta en selfie när du dansar på fördäcket i motljus eller med en kall öl i aktersalongen.

 

Ett äventyr med vännerna, kollegorna eller följ med bara för att göra något fantastiskt.

M/S Eriksberg passerar Masthugget i Göteborg.

NY! Musikkryssning till Marstrand

Upplev en kryssning från Göteborg till Marstrand med dragspelsmusik ombord. ”Koss va’ de’ vimlar av segel i da’”.

 

Se Norra Skärgårdens öar som Björkö, Hönö och Öckerö samt den vackra Albrektsunds kanal innan vi anländer till historiska Marstrandsön.

 

Frukost, lunch och fika bjuds på turen och baren står redo. Efter att ha fått tid att vandra runt och upptäcka Marstrandsön ingår även buss ner till Göteborg igen efter dagens upplevelser.

 

Vår trubadur Eskil står för musik och show och ger er en minnesvärd tur upp i Norra Skärgården. På repertoaren blir det klassiska västkustpärlor av Lasse Dahlquist och Evert Taube.

 

Följ med oss ut på en riktig skärgårdsupplevelse ombord på den över 110 år gamla M/S Eriksberg med dragspel, sång och dans!

Vad ingår i kryssningen?

  • Kaffe och smörgås
  • Lunch eller middag
  • Möjlighet till stopp på vissa av turerna
  • Show med Eskil

Normalt startar kryssningen vid Pir 4 i Eriksberg kl 10.00 och avslutas kl 14.00.

 

Välkomna ombord!

Akterdäcket på M/S Eriksberg i solnedgången.

Vanliga frågor och svar

Våra olika salonger passar både små och stora grupper. I vår minsta salong ryms ungefär 20 personer sittande men öppnar vi upp tar vi ombord upp till 160 gäster.

Självklart! Om ni önskar guidning under turen, meddela det vid bokning så ordnar vår erfarna besättning det.

Vi tycker att en hållbar besöksnäring är oerhört viktigt. Därför har vi som mål att i största möjliga mån undvika engångsmaterial och att i andra fall välja hållbara alternativ. Vi källsorterar allt vårt avfall och väljer miljövänliga produkter i den utsträckning det är möjligt.

Rulla till toppen