Om oss

Passion för Västkusten

Bakom Bohuslinjen och ombord på M/S Eriksberg hittar du ett gäng med passion för Västkusten och att ge bra service. Gemensamt har vi över 30 års erfarenhet av service, turism och att arbeta med och på havet.

 

Bohuslinjen är resultatet av gemensamma drömmar om att få arbeta med båtturism längs Västkusten. Kärnan i verksamheten är ett passionerat och ungt entreprenörskap som med rådgivning från erfarna företagare inom branschen startat upp en linje som saknats bland Västsvenska turer.

 

Vi brinner för att att ge våra gäster minnesvärda upplevelser och önskar dig varmt välkommen ombord!

Vår skärgårdsbåt

M/S Eriksberg är ett gammalt fartyg med en atmosfär och patina därefter, vacker träpanel och gemytlig inredning. Hon är också varsamt utrustad för funktionalitet med dagens önskvärda bekvämligheter och isolerad för kyligare dagar.

 

M/S Eriksberg byggdes år 1910 på Eriksbergs varv i Göteborg. Hon har sedan dess kört turer uppe i Stockholm, nere i Karlskrona och på senare år trafikerat Göta kanal från Karlsborg.

 

Efter 110 år är det nu dags för M/S Eriksberg att återvända till Västkusten. Med Eriksberg som hemmakaj blir hon en del av den västsvenska och Bohuslänska kustupplevelsen återigen.

M/S Eriksberg på västkusten, blått hav och blå himmel.
Vedeldad bastubåt

Bastubåt i Göteborg

Utöver vår skärgårdsbåt har vi också en alldeles unik bastudroska i vår flotta. Bastudroskan passar den mindre gruppen, svensexan eller möhippan som vill basta med vedeldad bastu, bada och spendera en dag i Göteborgs skärgård.

Vanliga frågor och svar

Vi tycker att en hållbar besöksnäring är oerhört viktigt. Därför har vi som mål att i största möjliga mån undvika engångsmaterial och att i andra fall välja hållbara alternativ. Vi källsorterar allt vårt avfall och väljer miljövänliga produkter i den utsträckning det är möjligt.

Rulla till toppen