Församlingsresor

Församlingsresa till Donsö

Donsö - En Lovsång

Följ med på en kryssning till Donsö i Göteborgs södra skärgård och låt dig omslutas av öns rika kristna arv. Med den klassiska skärgårdsbåten M/S Eriksberg, byggd 1910, lämnar vi Göteborg och styr ut mot Donsö. Ombord bjuds det på både guidning och musik som ackompanjerar västkustens magnifika vyer.

 

Resan börjar med en varm välkomsthälsning, där smörgås, kaffe och te serveras medan båten glider ut från hamnen. Under Älvsborgsbron och förbi historiska Nya Älvsborgs fästning öppnar sig skärgården. Färden går förbi vackra platser som Långedrag, Fiskebäcks småbåtshamn och Knarrholmen, med Anders Sjöberg som guide under kryssningen och Victor Ternvall som sjunger och spelar. Med lite tur kan man även få en glimt av skärgårdens sälar som solar på klipporna.

Väl framme på Donsö väntar en gemensam promenad på cirka 20 minuter upp mot Donsö missionskyrka, ledd av guiden Irén Kärrbrant. Vägen går genom smala gränder kantade av charmiga hus som speglar den göteborgska skärgårdsidyllen.

 

Vid ankomst till Donsö missionskyrka tar guiden Anders Sjöberg vid och ger en djupgående inblick i kyrkans rika historia. Därpå bjuder Victor Ternvall upp till gemensam sång för en stämningsfull och minnesvärd upplevelse.

 

På återresan serveras en välsmakande lunch i en av båtens salonger. Efter lunchen får ni chansen att sjunga tillsammans med vår skickliga musiker medan vi sakta kryssar tillbaka mot Göteborg.

 

I församlingsresan ingår:

  • Kryssning
  • Frukost
  • Lunch
  • Guidning
  • Musiker

Tid: 9.30 – 15.00

Pris: 790 kr

 

Låter detta intressant? 

Hör av er till: 

ros-marie@bohuslinjen.se

Donsö Missionskyrka

Vanliga frågor och svar

Under våra församlingsresor utgår vi från Eriksberg Pir 4. Samma pir som Ostindiefararen Götheborg.

Vi säljer både kall dryck och glass ombord så att våra gäster kan svalka sig de varma sommardagarna!

M/S Eriksberg har flera salonger inomhus och även tak och fönster på vårt akterdäck så det är inga problem om det skulle regna.

Vi tycker att en hållbar besöksnäring är oerhört viktigt. Därför har vi som mål att i största möjliga mån undvika engångsmaterial och att i andra fall välja hållbara alternativ. Vi källsorterar allt vårt avfall och väljer miljövänliga produkter i den utsträckning det är möjligt.

Rulla till toppen